Informatie

Soorten edelmetaal

Goud, Zilver of Platina?

Als u wilt beleggen in fysiek edelmetaal, bent u welkom bij AmsterdamGold. U kiest eerst uw metaal: goud, zilver of platina. Vervolgens kiest u het product: munten of baren. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over uw belegging. We adviseren u graag, zodat u beter kunt beslissen.

Alle producten die wij verkopen zijn van de hoogste zuiverheid. En we werken alleen samen met de beste en London Bullion Market Association (LBMA) erkende munthuizen en goudproducenten. Zo is uw belegging altijd wereldwijd verhandelbaar. Lees meer over onze missie en werkwijze.

Ik kies voor goud

Als u voor goud kiest, dan kiest u voor financiële zekerheid. Fysiek goud biedt u bescherming tegen inflatie. We weten dat de waarde van goud het hoogst is wanneer de waarde van de euro of dollar onder druk staat. Als er sprake is van economische groei en een stabiel geldsysteem dan kan goud minder opleveren. Bedenkt u daarbij wel dat de prijzen van goud altijd zijn afgeleid van de koers. En dat de koers de meeste invloed heeft op de prijs. De prijs van beleggingsgoud is altijd zónder btw.

Ik kies voor zilver

Als u voor zilver kiest, dan kiest u voor een veelzijdig metaal. Zilver biedt u net als goud een bescherming tegen inflatie, maar dit effect is minder direct. Zilver kan ook tijdens een economische groei in waarde stijgen, omdat de industriële vraag meeweegt in de prijs. Zilver is namelijk een supergeleidende grondstof voor de industrie. Zilver zit bijvoorbeeld in zonnepanelen, mobiele telefoons en printplaten van elektronica. Als u in deze producten groei ziet, dan is zilver een aantrekkelijke investering.

U betaalt over zilver 21% btw. Er zijn manieren om minder btw te betalen of u kunt btw-vrij zilver kopen. Het is handig als u de zilverkoers volgt en de btw-regels kent. U leest hier meer over op de pagina Btw-vrij.

Ik kies voor platina

Als u voor platina kiest, dan kiest u voor een zeer schaarse grondstof voor industriële producties. Dit edelmetaal wordt vooral uit Zuid-Afrikaanse grond gehaald. Platina is belangrijk bij het produceren van bijvoorbeeld computers en katalysatoren van motoren. De prijs van platina stijgt vooral mee met deze producten. Als u hierin groei ziet, dan is platina een aantrekkelijke investering. Daarnaast brengt u met deze aankoop spreiding aan in uw investeringsportfolio. Het gaat hier namelijk om andere goederen dan die met zilver worden gemaakt.

U betaalt over platina 21% btw. U kunt bij AmsterdamGold btw-vrij platina kopen. Het is handig als u de platinakoers volgt en de btw-regels kent. U leest hier meer over op de pagina Btw-vrij.

Munten of baren?

Als u edelmetaal koopt is het belangrijk dat u erover nadenkt in welke vorm u dat wilt doen. Bij ons kunt u munten en baren kopen.

Ik kies voor goudbaren

Als u relatief veel wilt investeren, dan raden wij u aan om baren te kopen. Baren zijn namelijk de meest praktische manier om hoge waarde compact en duurzaam op te slaan. Daarnaast betaalt u minder premie, waardoor baren relatief goedkoper zijn dan munten. Bij een goudbaar van een kilo zijn er minder productie- en transportkosten dan bij een kilo gouden munten.

Er zijn veel soorten goudbaren, in uiteenlopende gewichten en van verschillende smelters. Denkt u bij de keuze tussen verschillende goudbaren na over het doel van uw belegging. Stel: u heeft een vrij besteedbaar vermogen van € 50.000, dan kan het goed zijn om uw goudaanschaf op te delen in kleinere coupures. Zoals in vier kleine goudbaren van 250 gram. Op deze manier hoeft u niet uw volledige investering om te zetten als u bijvoorbeeld een deel van het bedrag wilt gebruiken.

Weet u zeker dat u het bedrag voor langere tijd niet wilt gebruiken? Dan is het voordeliger om een grote baar te kiezen. Of u kiest voor goudbaren van verschillende gewichten, bijvoorbeeld omdat u een flexibele goudvoorraad wilt. U vindt alle verschillende goudbaren op de pagina Edelmetalen kopen.

Ik kies voor gouden munten

Als u relatief kleine bedragen wilt investeren, dan raden wij u aan om te beleggen in gouden munten. Het meest voorkomende gewicht is 1 troy ounce (31,1 gram). Dit is voor veel mensen een ideaal gewicht én formaat. Bijvoorbeeld wanneer u de opslag in eigen beheer heeft. Een goede verstopplek voor gouden munten is gemakkelijker te realiseren. Verder zijn gouden munten eenvoudig en goed verhandelbaar.

Wij verkopen gouden munten uit verschillende landen. De bekendste en meest verhandelde gouden beleggingsmunten zijn de Maple Leaf uit Canada en de Krugerrand uit Zuid-Afrika. Inmiddels zijn er ook andere munten met een vergelijkbare erkende status. Zoals de Amerikaanse Eagle of Buffalo, de Oostenrijkse Philharmoniker en de Australische Kangaroo. Bekijk het overzicht van alle beschikbare gouden munten.

Ik kies voor zilverbaren

Als u in zilver wilt investeren, dan raden wij baren alleen aan als u zakelijke aankopen doet of als u uw baar laat opslaan in het douane-entrepot van AmsterdamSafe. U betaalt anders 21% btw. En dat deel van uw investering verdient u niet zo snel terug. U leest hier meer over op de pagina Opslag bij AmsterdamSafe.

U vindt alle zilveren baren in het overzicht van beschikbare edelmetalen. Zilverbaren komen in verschillende gewichten en worden vanaf 1 kilogram aangeboden. Dit komt omdat zilver gemiddeld veel minder waard is dan goud. Het is daarom voordeliger om in grote zilverbaren te investeren.

Ik kies voor zilveren munten

Bent u particulier? Dan zijn zilveren munten een aantrekkelijke belegging. Zilveren munten vallen namelijk onder de btw-margeregeling. Dit komt omdat de munten in het land van herkomst een wettig betaalmiddel zijn. Het is alleen niet aan te raden om zilveren munten daadwerkelijk als betaalmiddel te gebruiken, omdat de zilverwaarde hoger is dan de nominale waarde.

De margeregeling houdt in dat u alleen btw betaalt over de productiekosten, invoer en provisie. U leest hier meer over op de pagina Btw-vrij zilver kopen. Een ander voordeel is dat de munten vaak 1 troy ounce (31,1 gram) wegen. Dit maakt dat u de munt makkelijk wereldwijd kunt verhandelen. En dat u zelf bepaalt voor welk bedrag u de waarde verzilvert, en hoeveel u aanhoudt als investering of als vermogenswaarborg.

U vindt alle zilveren munten op de pagina Edelmetalen kopen.

Ik kies voor platinabaren

Wij verkopen btw-vrije platinabaren van 10 troy ounce (311 gram). Deze baren worden opgeslagen in het douane-entrepot. U leest meer over het entrepot op de pagina Opslag bij AmsterdamSafe.

Heeft u nog vragen?

Vragen die veel mensen ons stellen, hebben wij alvast voor u beantwoord. Kijk bij de Veelgestelde vragen of uw vraag ertussen staat. Zo niet, belt u ons dan gerust via +31 (0)20 658 95 55. Wij helpen u graag verder.

 

Lees ook: Fysiek edelmetaal of Btw-vrij

 

Ga naar de Shop

 

Actuele reviews

AmsterdamGold is een professioneel…

AmsterdamGold is een professioneel leverancier van edelmetalen. De klant kan geen betere service worden geboden dan door AmsterdamGold. Zeer aan te bevelen ! Willem

Willem

1 week geleden

Goed vlot en duidelijk.

Goed vlot en duidelijk.

Eric

2 weken geleden

Verguld met de vlotte, vriendelijke service

Vlotte communicatie, goede website, strakke afspraken, vriendelijke en punctuele koeriers die ook goed communiceren. Hoed af. Al jaren een vertrouwd en vriendelijk adres.

Michael

2 weken geleden

De website is overzichtelijk en…

De website is overzichtelijk en duidelijk en vermeld de eerlijke prijzen, inkoop en verkoop. Medewerker Die me vandaag (en de vorige keer geholpen heeft) is erg aardig, representatief en behulpzaam. Op je telefoon de site bekijken en in-verkopen is wat lastig (klein)

Jelle

2 weken geleden

Handeling is makkelijk

Handeling is makkelijk

Jeannette - enschede, NL

3 weken geleden

ik vind de site erg overzichtelijk

ik vind de site erg overzichtelijk informatie is gemakkelijk te vinden uitleg en contactinfo goed telefonische info vriendelijk afspraken worden helemaal nagekomen

RN

3 weken geleden

Betrouwbare partner

Simpel, betrouwbaar, en als je belt krijg je gewoon zonder wachttijd een kundige medewerker aan de lijn.

Henk

4 weken geleden

Aanbod gouden munten.

Ik ontving een e-mail van Amsterdam Gold waarin mij werd medegedeeld dat er troy ounce gouden munten voor een zeer aantrekkelijke prijs werden aangeboden. Nadat ik had besloten daar gebruik van te maken deelde ik hen dat per e-mail mede. Binnen wel zeer korte tijd werd dit bevestigd en werd de aankoop bevestigd. Alles werd geheel correct afgehandeld.

N.

1 maand geleden

tevreden klant sinds 2017

sinds 2017 al tevreden klant, betrouwbaar en prima service

L.

1 maand geleden

Excellent service

Excellent service, good communication!

Trayan

1 maand geleden

Geen problemen

Geen problemen

Ha

1 maand geleden

Goede aanbieding

Goede aanbieding. Vertrouwd adres. Prima aflevering. Mooi product.

Martin - 's-Gravenzande, NL

1 maand geleden

Beoordeeld met 4.9 van de 5 gebaseerd op 2,057 reviews op
logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2024 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.