Veel gestelde vragen
Over edelmetaal
Waarom zou ik beleggen in edelmetaal?
+

Al duizenden jaren waarderen mensen edelmetaal. Beleggen in goud, zilver en platina geeft zekerheid en financiële onafhankelijkheid. U bouwt een solide vermogen op. Mensen kopen edelmetaal om verschillende redenen, bijvoorbeeld:

·         Ik wil inflatie tegengaan. En edelmetaal geldt als een waardevast alternatief.

·         Ik wil verdienen aan de waardestijging van edelmetaal.

·         Diversificatie, edelmetaal heeft een eigen investeringsprofiel en wordt traditioneel gekozen als risicospreiding naast beleggingen in vastgoed en aandelen.

Over de voordelen van beleggen in edelmetaal leest u meer op de pagina Waarom beleggen in fysiek edelmetaal?

Hoe kan ik het beste edelmetaal bewaren?
+

Hoe u het beste uw edelmetaal bewaart, verschilt per product. Een enkele munt of kleine goudbaartjes kunt u in uw portemonnee of in een juwelenkistje bewaren. Maar grote baren of kokers met munten kunt u beter bewaren in een kluis of op een goede verstopplek. Of u kiest voor professionele opslag bij AmsterdamSafe.

Hoe weet ik of edelmetaal de juiste kwaliteit heeft?
+

Wij verkopen alleen edelmetaal van internationaal erkende smelters met het keurmerk van de London Bullion Market Association (LBMA). LBMA controleert het productieproces en de financiële betrouwbaarheid van edelmetaalsmelters. Alleen als smelters aan de allerhoogste eisen voldoen, komen zij op de Good Delivery List. Alle producten van deze smelters zijn wereldwijd eenvoudig verhandelbaar vanwege de kwaliteitsgarantie.

Kan ik edelmetaal bij jullie opslaan?
+

Ja, via onze dochteronderneming AmsterdamSafe slaan wij uw edelmetaal veilig en volledig verzekerd op. Per jaar betaalt u een vast opslagtarief. Dit verschilt per edelmetaal.

Meer informatie leest u op de pagina Amsterdam Safe en opslag. En voor het volledige en actuele overzicht van alle tarieven kijkt u op de pagina Tarieven.

Kan ik edelmetaal ook weer bij jullie verkopen?
+

Ja, als u edelmetaal bij ons koopt, dan krijgt u een terugkoopgarantie. Dit betekent dat als u uw edelmetaal wilt verkopen wij u een scherp aanbod doen, uitgedrukt in een percentage van de geldende koers.

U leest meer over het verkopen van edelmetaal op de pagina Hoe werkt het? bij AmsterdamGold

Wat moet ik doen als ik edelmetaal wil vervoeren?
+

Binnen de Europese Unie (EU) mag u edelmetaal vrij vervoeren. Het is wel mogelijk dat u bij controle vragen krijgt over de herkomst van het edelmetaal; zorg dat u onze factuur bij zich heeft. Dit verkleint de kans op oponthoud.

Wanneer u edelmetaal buiten de EU vervoert, zult u dit in de meeste gevallen moeten aangeven bij de douane. Wij kunnen u hierbij niet helpen of adviseren. De wet- en regelgeving verschilt sterk per land.

Hoe kies ik tussen munten en baren?
+

Munten zijn in veel gevallen een kostenefficiënte manier om te beleggen in kleinere coupures. Wanneer u grotere bedragen in edelmetaal wil beleggen gaan de kosten omlaag als u kiest voor de grotere baren.

Over goud betaalt u geen btw, daarbij maakt het niet uit of u kiest tussen munten en baren. Over zilver betaalt u 21% btw. Daarbij krijgt u een btw-voordeel op munten, die wettig betaalmiddel zijn.

U leest meer over btw op de pagina Hoe zit het met btw? En op de pagina Goud, zilver, platina leest u welke keuze voor u het aantrekkelijkst is.

Kan ik edelmetaal eerst in het echt zien voordat ik het koop?
+

Ja, u kunt edelmetalen bekijken in onze showroom. Een bezoek aan de showroom is alleen mogelijk op afspraak. Onze medewerker vertelt u dan over de verschillende edelmetalen, en over het verschil tussen baren en munten. Wij houden onze voorraden niet aan bij de showroom. Als u specifiekere producten wilt zien, kunt u dit het beste vooraf aangeven.

Om een afspraak te maken, belt u naar 020-65 89 555 of mailt u naar info@amsterdamgold.com

Over kosten
Hoe wordt de prijs van edelmetaal bepaald?
+

We baseren onze prijzen op de ‘spotprijs’. Dit is de prijs in dollars per troy ounce (31,1 gram). Deze prijs wordt bepaald door vraag en aanbod op de grote edelmetaalmarkten in Sydney, Hong Kong, Sjanghai, Zürich, Londen en New York. Vanwege de verschillende tijdzones is er altijd een actuele koers beschikbaar.

De huidige koersen van goud, zilver en platina vindt u op de pagina Koersen. U kunt kiezen voor de prijs in euro’s of dollars, per kilo of per troy ounce (OZT).

Moet ik edelmetaal aangeven bij belasting?
+

Ja, edelmetaal geldt als vermogen in box 3. Meer informatie over belasting en btw vindt u op de pagina Hoe zit het met BTW?

Zijn er verborgen kosten?
+

Nee, u betaalt de prijs die bij het product staat. En de bezorgkosten als u kiest voor levering bij u thuis. Als u een bestelling plaatst, krijgt u een bevestiging met een overzicht van de kosten. Ook ontvangt u een factuur van uw bestelling als betalingsbewijs.

Hoe vaak passen jullie de prijzen aan?
+

Onze prijzen veranderen mee met de actuele koersen. De koersen lopen vijf dagen in de week 24 uur per dag door. Op onze website verandert de prijs iedere minuut op basis van de laatste koersen. Zodra u een bestelling plaatst, ligt de prijs daarvan vast. Het bedrag wordt later niet ineens hoger of lager. U weet dus precies hoeveel u moet betalen.

Moet ik over edelmetaal btw betalen?
+

Dit hangt af van welk edelmetaal u koopt. Over goud betaalt u geen btw. Over zilver en platina betaalt u wel btw. Wel kunt u bij ons ook btw-vrij zilver en platina kopen, als u uw aankoop opslaat in het douane-entrepot van AmsterdamSafe.

U leest meer over de btw-regels en btw-vrij zilver en platina op de pagina Hoe zit het met btw? En op de pagina Opslag bij AmsterdamSafe ziet u alle voordelen op een rij.

Waar vind ik de koersen voor belastingaangifte?
+

AmsterdamGold plaatst elk jaar een lijst met de voor u fiscaal relevante prijzen van goud, zilver en platina. Ook voor eerdere jaren staan de koerslijsten nog op onze website. U kunt deze ‘koerslijst’ gebruiken als ondersteuning bij uw aangifte inkomstenbelasting over het betreffende jaar.

Let op. AmsterdamGold is niet vergund om belastingadvies te verschaffen, u dient daarom de door ons verschafte informatie zelf te (laten) toetsen.

Over AmsterdamGold
Geven jullie ook advies?
+

De medewerkers van AmsterdamGold geven geen beleggingsadvies. De keuze om te beleggen in edelmetaal is aan u, evenals het bepalen van het juiste instapmoment. Dit is niet omdat wij onze kennis niet met u willen delen, maar omdat onze vergunning het niet toestaat dat wij beleggingsadvies geven. AmsterdamGold is een zogenaamde execution only dienstverlener. Meer informatie hierover vindt u op pagina’s van de AFM over ‘execution only’ en over het beleggingsgedrag van execution-only-beleggers.

Onze ervaren en professionele medewerkers weten natuurlijk alles over edelmetaal: soorten, prijzen, kwaliteit en verhandelbaarheid. Wij delen daarom graag onze kennis met u zodat wij de beleggingskeuze die u maakt, wel op een (kosten)efficiënte en voor u passende manier kunnen uitvoeren.

U leest meer over het kopen en verkopen van edelmetaal op de pagina Hoe werkt het bij AmsterdamGold?

Is jullie kantoor goed beveiligd?
+

Ja, we hebben cameratoezicht en fysiek toezicht. Ook zijn er constructief zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen getroffen om uw en onze veiligheid te borgen. Daarnaast wordt ons kantoor aan de buitenkant niet zichtbaar aangekondigd om niet de nadruk te leggen op de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen.

Kan ik bij jullie makkelijk parkeren?
+

Ja, bij onze showroom is ruime parkeergelegenheid. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u gratis parkeren, ook direct bij ons voor de deur. Via de achterzijde van ons pand kunt u met uw rolstoel naar binnen. In overleg kunnen wij een beveiligde plek voor u regelen om edelmetaalproducten te laden en lossen.

Komt u met een boot? Vóór ons kantoor zijn er meerdere aanlegplaatsen; overdag is aanmeren gratis.

Kan ik vrijblijvend kennismaken?
+

Ja, u bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek in onze showroom. U maakt dan kennis met onze medewerkers, bekijkt eventueel munten of baren, en krijgt informatie over de koersen en de verhandelbaarheid van de verschillende edelmetaalproducten.

Let op! Wij houden geen voorraad aan in onze showroom. Als u bepaalde edelmetaalproducten wilt zien, kunt u dat vooraf aan onze medewerkers aangeven.

Een bezoek aan onze showroom is alleen mogelijk op afspraak. U belt naar 020-65 89 555 of mailt naar info@amsterdamgold.com om een afspraak te maken.

Wie is Willem Middelkoop en wat doet hij?
+

Willem Middelkoop is de oprichter van AmsterdamGold. In 2008 startte hij het bedrijf en in 2011 verkocht hij zijn aandeel. Willem is nog steeds nauw betrokken en spreekt regelmatig op onze seminars. We beschouwen hem als de geestelijke vader van het succes van AmsterdamGold.

Zijn jullie beursgenoteerd?
+

Nee, AmsterdamGold is niet beursgenoteerd. Het is wel mogelijk dat één of meerdere van onze aandeelhouders een beursnotering hebben.

Zijn jullie goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
+

Ja, als u met de trein reist, stapt u uit op Amsterdam Centraal. En stapt u over op bus 48 naar station Sloterdijk. U stapt dan uit bij halte Koivistokade. Vanaf deze halte loopt u in een paar minuten naar onze showroom aan de Danzigerkade 2. In de ochtendspits kunt u ook snelbus 248 naar Haparandaweg nemen en uitstappen bij halte Koivistokade.

Hoe weet ik dat jullie betrouwbaar zijn?
+

We zijn Nederlands marktleider in de edelmetaalhandel. De hoge kwaliteit van onze dienstverlening is gegarandeerd door onze vergunning van de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM)en de audits door de accountants van EY (voorheen Ernst & Young) en Koeleman Accountants en belastingadviseurs. Ook heeft de Nederlandse Douane ons de status van Authorized Economic Operator (AEO) toegekend en hebben de leveranciers met wie wij zakendoen de essentiële LBMA-accreditatie.

Meer informatie over onze betrouwbaarheid leest u op pagina Wie zijn wij?

Wie is de directeur?
+

uit veiligheidsoverwegingen publiceert AmsterdamGold geen namen van medewerkers en bestuurders op de website. Het bestuur van AmsterdamGold bestaat uit een team met vele jaren ervaring in de handel in commodities, governance, finance en retail.

Voor vragen over de directie van AmsterdamGold kunt mailen met directie@amsterdamgold.com.

Wat is het bankrekeningnummer van AmsterdamGold?
+

Bankrekeningnummer van AmsterdamGold is: IBAN - NL51 INGB 0652 7383 89

Over leveren
Hoe is mijn bestelling verpakt?
+

We verpakken uw bestelling discreet. Niemand kan aan de pakketten zien dat de inhoud kostbaar is. Van binnen zijn de pakketten gevuld met isolatiemateriaal en vulling om beschadigingen te voorkomen.

U ontvangt in de zending uiteraard uw edelmetaal met een certificaat van echtheid, een dankwoord voor uw vertrouwen en de pakbon. Uw factuur ontvangt u via e-mail.

Met wie kan ik contact opnemen over verzending?
+

Met vragen over uw zending kunt u altijd bij onze klantenservice terecht. In sommige gevallen zullen zij navraag voor u doen bij het koeriersbedrijf.

Wij houden u zo goed mogelijk per mail op de hoogte van de status van uw bestelling. U krijgt een tijdvak waarbinnen de bezorging zal plaatsvinden. Track & trace bieden wij echter niet aan voor uw veiligheid en die van onze koeriers.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
+

Dit hangt af van de verzendmethode en wanneer u heeft betaald. Op onze website staat bij elk product de levertijd. Deze tijd geldt vanaf het moment dat we uw betaling hebben ontvangen. Producten op voorraad kunnen wij over het algemeen 1 tot 3 werkdagen na betaling leveren. Voor de overige producten hanteren we een marge; vaak kunnen wij sneller leveren dan staat aangegeven. Als ontvangst van de bestelde goederen urgent is, adviseren wij u om dit bij het plaatsen van de order af te stemmen met onze klantenservice.

Als u heeft gekozen voor een bezorging via onze privékoerier, nemen wij contact met u op. We maken dan een bezorgafspraak.

Wat betekent 'levertijd onbekend'?
+

Dat betekent dat we niet weten wanneer er weer voorraad beschikbaar zal zijn.  Dit heeft meestal te maken met marktomstandigheden die de productieketen hebben verstoord.

U kunt géén orders plaatsen voor producten waarvan de ‘levertijd onbekend’ is. Vanwege de koersgevoeligheid van uw bestelling, hanteren wij het beleid dat we altijd zeker moeten zijn dat we kunnen leveren.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben bij de bezorging?
+

Het bezorgen van edelmetaal gebeurt met meer zorg dan gewone pakketjes. Onze zendingen worden niet bij de buren achtergelaten of bij een afhaalpunt gebracht. Er zijn daarom ook kosten aan verbonden als de bezorgafspraak niet kan worden afgerond. Uw zending gaat in dat geval retour. Onze klantenservice neemt vervolgens contact met u op om een nieuwe afspraak te maken.

Is mijn bestelling verzekerd?
+

Wij verzenden en bezorgen uw edelmetaal altijd volledig verzekerd. Dit betekent dat u bij de levering geen risico loopt. Als uw bestelling niet of beschadigd aankomt, dan lossen wij dit op.

Het is daarbij wel van belang dat u dit direct bij onze klantenservice aangeeft.

Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?
+

Zodra u bestelling klaarstaat om te worden afgehaald ontvangt u een email. U kunt middels een link in die email een afspraak inplannen.

Als u een product heeft besteld dat op voorraad is, kunt u bellen met onze klantenservice en een afspraak inplannen. Omdat wij onze voorraad niet aanhouden in ons kantoor is het mogelijk dat u producten die op voorraad zijn niet dezelfde dag kunt ophalen.

Wat moet ik doen als mijn bestelling is beschadigd?
+

Ontdekt u de beschadiging bij de bezorging? Dan kunt u het pakket het beste weigeren. De zending gaat dan retour en wij zullen zorgdragen voor een nieuwe onbeschadigde zending. Dit is uiteraard kosteloos.

Hoe werkt de bezorging door een privékoerier?
+

Als u kiest voor onze betrouwbare privékoerier, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. U bepaalt zelf het tijdstip en de plaats van levering. Eén van onze medewerkers bezorgt uw bestelling. Dit kost € 150 excl. btw.

Uw bestelling is volledig verzekerd. U loopt geen risico op verlies of schade. Onze koerier rijdt in een ogenschijnlijk gewone auto. Er is niets te zien waaruit de waarde van het transport blijkt. Uiteraard zal de koerier zich identificeren en zal hij ook naar uw ID vragen.

Over bestellen
Hoe plaats ik een bestelling?
+

U kunt op verschillende manieren een bestelling plaatsen. U kunt een account aanmaken en vervolgens online bestellen. U kunt telefonisch een bestelling plaatsen en bij ons in de showroom langskomen. Omdat wij geen voorraad aanhouden in de showroom, is het noodzakelijk om vooraf met ons contact te hebben als u uw edelmetaal direct wil meenemen. Bel voor een afspraak naar 020-65 89 555 of mail naar info@amsterdamgold.com. Afspraken in onze showroom zijn mogelijk op werkdagen van 9 tot 17 uur. 

Kan ik mijn bestelling annuleren?
+

Nee, dit is niet mogelijk. Van het bestelmoment tot het betaalmoment dragen wij het koersrisico op de prijs van uw bestelling. Door dit risico zijn wij vrijgesteld van de Wet kopen op afstand. Dit betekent dat u uw bestelling niet kunt annuleren: met uw bestelling gaat u een bindende overeenkomst aan. U leest hier meer over in de onze Algemene voorwaarden.

Moet ik mij identificeren als ik edelmetaal koop?
+

Als u in de showroom edelmetaal koopt, moet u uw identiteitsbewijs laten zien. Dit moet bij elk bezoek, voor uw en onze veiligheid. Ook als u een zending in ontvangst neemt, moet u uw identiteitsbewijs laten zien.

Bezorgen jullie ook in het buitenland?
+

Voor bezorging buiten de Benelux is eventueel maatwerk mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Registreren jullie mijn identiteit?
+

Als u beleggingsgoud koopt voor € 10.000 of meer registeren we uw identiteit in combinatie met uw order(s). Het maakt dan niet uit hoe u bestelde of hoe wij verzenden. We bewaren uw gegevens 7 jaar en gebruiken deze niet voor commerciële doeleinden. Zie onze privacyverklaring.

Wij zijn verplicht om bij alle transacties onze klanten te identificeren en te screenen volgens de wet tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Ook moeten wij controleren of onze klanten niet onder internationaal sanctiebeleid vallen.

 

Hoe kan ik betalen?
+

Als u online bestelt, dan kunt u betalen via iDEAL of met een bankoverschrijving. Als u telefonisch bestelt, betaalt u altijd met een bankoverschrijving. In overleg is het ook mogelijk om te pinnen als u uw edelmetaal komt ophalen. Of dit mogelijk is, hangt onder meer af van de grootte van de bestelling en de lengte van de levertijd.

Let op! Betalen met een creditcard of contant geld is niet mogelijk. 

Bankrekening AmsterdamGold: IBAN - NL51 INGB 0652 7383 89

Hoe bezorgen jullie edelmetaal?
+

U kunt op verschillende manieren over uw bestelling beschikken:

1.      We verzenden uw bestelling geheel verzekerd met ons gespecialiseerde koeriersbedrijf.

2.      We bezorgen uw bestelling persoonlijk en discreet via onze eigen privékoerier.

3.      We slaan uw bestelling op in onze kluis bij AmsterdamSafe.

4.      U haalt uw bestelling zelf op in onze showroom.

5.      U laat uw bestelling door iemand anders ophalen in onze showroom. We geven de bestelling alleen mee als degene die uw bestelling ophaalt een geldig identiteitsbewijs laat zien én een kopie van uw ID, met daarbij een door u ondertekende volmacht om namens u de bestelling op te halen, overhandigt.

 

Over mijn klantaccount
Hoe wijzig ik mijn gegevens?
+

U moet ingelogd zijn om uw gegevens te wijzigen. Na het inloggen vindt u een overzicht van uw gegevens met daarbij de mogelijkheid deze te wijzigen. Voor u bepaalde gegevens kunt wijzigen, vindt een extra veiligheidscontrole plaats. Bestellingen die nog niet zijn geleverd, kunt u alleen aanpassen in overleg met de klantenservice.

Voor klanten met een opslag-account bij AmsterdamSafe gelden extra checks bij het veranderen van uw gegevens. U wordt in het systeem door de stappen geloodst en onze klantenservice staat waar nodig tot uw beschikking.

Hoe worden mijn gegevens beveiligd?
+

Onze website is beveiligd met SSL-encryptie. Dit betekent dat al het dataverkeer tussen uw computer en onze servers voor anderen onleesbaar is. Bovendien zijn de gegevens die wij opslaan, niet toegankelijk voor computers van buiten het beveiligde, interne netwerk.

Hoe maak ik een account aan?
+

U maakt een account aan op onze website via account aanmaken. Of wanneer u een bestelling plaatst. Met een account kunt u snel en eenvoudig bestellingen plaatsen, uw edelmetaal laten bezorgen of opslaan. In uw account staat een overzicht van al uw bestellingen en uw gegevens, zoals uw factuuradres en bezorgadres(sen).

Ik wil mijn wachtwoord veranderen. Wat moet ik doen?
+

Wilt u uw wachtwoord veranderen of bent u het vergeten? Dan kunt u op de wachtwoord vergeten link klikken op de login pagina. U ontvangt dan een e-mail met een link naar een speciale pagina waar u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Als dit niet lukt, wilt u dan contact opnemen met onze klantenservice?

Kan ik ook zonder een account edelmetaal kopen?
+

Ja, u kunt ook telefonisch een bestelling plaatsen. U belt dan naar 020-65 89 555 voor het maken van een afspraak in onze showroom. U hoeft dan geen NAW-gegevens achter te laten (naam, adres, woonplaats).

Let op! Anonieme transacties in edelmetaal zijn in de meeste gevallen niet toegestaan en worden door ons niet gefaciliteerd.

Als u edelmetaal wilt verkopen, kan dat niet zonder opgave van uw NAW-gegevens. 

Actuele reviews

Een voorbeeld voor anderen

Keurig netjes, gastvrij, efficiënt en betrouwbaar. Top

dr

4 dagen geleden

Proces was duidelijk en eenvoudig

Proces was duidelijk en eenvoudig. Communicatie mbt bezorging effectief en precies zoals afgesproken.

Claske

4 dagen geleden

De webiste is heel overzichtelijk en…

De webiste is heel overzichtelijk en makkelijk. De omgang met de heren is ook heel fijn, zijn flexiebel en altijd op tijd!

Samar

2 weken geleden

Duidelijke afspraken

Duidelijke afspraken. Flexibel

Lieuwe

3 weken geleden

Snelle levering en alles keurig netjes…

Snelle levering en alles keurig netjes zoals besteld ontvangen. Graag tot een volgende keer

Cornelis

3 weken geleden

AmsterdamGold is een professioneel…

AmsterdamGold is een professioneel leverancier van edelmetalen. De klant kan geen betere service worden geboden dan door AmsterdamGold. Zeer aan te bevelen ! Willem

Willem

1 maand geleden

Goed vlot en duidelijk.

Goed vlot en duidelijk.

Eric

1 maand geleden

Verguld met de vlotte, vriendelijke service

Vlotte communicatie, goede website, strakke afspraken, vriendelijke en punctuele koeriers die ook goed communiceren. Hoed af. Al jaren een vertrouwd en vriendelijk adres.

Michael

1 maand geleden

De website is overzichtelijk en…

De website is overzichtelijk en duidelijk en vermeld de eerlijke prijzen, inkoop en verkoop. Medewerker Die me vandaag (en de vorige keer geholpen heeft) is erg aardig, representatief en behulpzaam. Op je telefoon de site bekijken en in-verkopen is wat lastig (klein)

Jelle

1 maand geleden

Handeling is makkelijk

Handeling is makkelijk

Jeannette - enschede, NL

1 maand geleden

ik vind de site erg overzichtelijk

ik vind de site erg overzichtelijk informatie is gemakkelijk te vinden uitleg en contactinfo goed telefonische info vriendelijk afspraken worden helemaal nagekomen

RN

1 maand geleden

Betrouwbare partner

Simpel, betrouwbaar, en als je belt krijg je gewoon zonder wachttijd een kundige medewerker aan de lijn.

Henk

1 maand geleden

Beoordeeld met 4.9 van de 5 gebaseerd op 2,063 reviews op
logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2024 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.