Over ons

Geschiedenis

AmsterdamGold is Nederlands marktleider in de edelmetaalhandel. Sinds het allereerste begin verhandelen wij uitsluitend het zuiverste goud, zilver en platina, en zetten wij onze expertise in voor een persoonlijke en betrouwbare dienstverlening. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u goed van dienst zijn. Zo begon AmsterdamGold.    

2008                      Willem Middelkoop richt AmsterdamGold op

Hij wilde graag dat beleggers en spaarders makkelijker fysiek edelmetaal konden kopen. Zelf vertrouwde hij in een tijd van dreigende economische crisis meer op de waardevastheid van goud dan van geld of aandelen. Die financiële vrijheid wilde hij anderen ook bieden. tet

2011                       Uw edelmetaal is veilig bij AmsterdamSafe

In 2011 begonnen wij met zeer veilige en volledig verzekerde opslag voor edelmetaal. Ons dochterbedrijf AmsterdamSafe beschikt vanaf dat moment direct over een douane-entrepot. Hiermee maken wij het – als enige in Nederland – voor u mogelijk om btw-vrij te beleggen in zilver en platina. En kunnen wij uw edelmetaal opslaan op één van de best beveiligde plekken van Nederland … net zo veilig als het goud van De Nederlandsche Bank.

2012                      Toezichthouder AFM verleent ons een vergunning

In 2012 erkent de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onze allround professionaliteit en krijgen we de vergunning om financiële diensten te verlenen. Dit betekent dat de AFM toezicht houdt op ons gedrag; voor u een extra zekerheid. In dit jaar verwierven we ook de status van ‘Authorised Economic Operator’. De Nederlandse douane erkent hiermee dat AmsterdamGold onderdeel is van een veilige, internationale logistieke keten.

2016                      We richten InkoopAmsterdamGold op

Sinds 2016 kopen wij edelmetalen in onder de eigen naam: InkoopAmsterdamGold. Hiermee zijn wij het grootste en meest volledige edelmetaalbedrijf in Nederland, België en Luxemburg. Met ons inkooplabel, verkooplabel, opslagbedrijf en douane-entrepot zijn wij een full-service edelmetaalbedrijf geworden.

2020                      We verhuizen naar de Houthavens

In 2020 openden we ons kantoor annex showroom aan de Danzigerkade 2 in Amsterdam. Hier kunt u in een prettige atmosfeer discreet en persoonlijk spreken met een van onze medewerkers.

2021                      Goud, zilver en platina onverminderd interessant

Gezien de oververhitting van de financiële markten en de negatieve rente op spaartegoeden boven 100.000 euro is edelmetaal voor veel mensen een zeer aantrekkelijk alternatief. Ook voor u? Graag helpen wij u daarbij. Wilt u meer weten over AmsterdamGold, lees dan de pagina Wie zijn wij?

logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2023 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.