Informatie

Fysiek edelmetaal

 

Wat zijn de voordelen?

Al duizenden jaren waarderen mensen goud. Toch zijn de voordelen van beleggen in fysiek edelmetaal niet bij iedereen bekend. Bij AmsterdamGold willen we daar verandering in brengen. Zodat ook u een solide vermogen kunt opbouwen. Beleggen in edelmetaal geeft u namelijk zekerheid en financiële onafhankelijkheid.

Goud geeft financiële zekerheid

Er is veel onrust in de wereld. Neem bijvoorbeeld de inval van Rusland in Oekraïne of de spanning tussen China en Taiwan. Ook volgen de financiële crisissen elkaar steeds sneller op. De eurocrisis, die volgde op de kredietcrisis van 2007, zaaide veel twijfels over de waarde van de euro. Is mijn geld wel veilig op de bank? Wat gebeurt er als de koers van de euro instort? Uw geld in goud omzetten is een waardevast alternatief voor sparen. Over goud betaalt u geen rente, maar door onze terugkoopgarantie is het wel even makkelijk inwisselbaar als euro’s. Kortom: goud geeft rust.

Goud als belegging

Een ander voordeel is dat goud interessant is als belegging. Als veel mensen de veiligheid van goud opzoeken, zal de goudprijs stijgen. En waar prijzen fluctueren, kunt u goede winst maken. Goed verhandelbare goudstaven en gouden munten zijn dan ook populair als belegging. En bij fysiek goudbezit via AmsterdamGold bent u zelf 100% eigenaar. U bent onafhankelijk van tussenpartijen zoals banken of brokers. Met edelmetaal van AmsterdamGold staat u zelf aan het roer.

Verschil fysiek bezit of papieren belegging

Beleggen in edelmetaal komt in vele vormen. Het is belangrijk een goed onderscheid te maken tussen de verschillende vormen van beleggen. AmsterdamGold biedt u 100% allocatie. Dat wil zeggen dat u exact en tastbaar in bezit krijgt wat u heeft gekocht. Dit ligt bij andere vormen van beleggen in fysiek edelmetaal anders.

Goldpool of papier goud

U kunt bijvoorbeeld ook beleggen in een goldpool. Dit betekent dat u weliswaar investeert in fysiek goud, maar dat dit deel niet voor 100% aan u wordt gealloceerd. U kunt dus niet zelf daadwerkelijk in bezit komen van dit specifieke ‘stukje’ goud. Daarom kunt u bij deze optie bijvoorbeeld ook in 1 gram goud investeren.

Bij zogenoemd papiergoud koopt u de rechten of waarde van edelmetaal. Meestal komt er geen fysiek edelmetaal aan te pas. De kosten zijn laag. U hoeft immers niets op te slaan. Maar er zijn ook risico’s. Uiteindelijk is papiergoud namelijk net zo kwetsbaar als papiergeld. En omdat de rechten op edelmetaal een ‘hefboom’ kunnen hebben, is de reactie van de koers groter. De winsten zijn groter, maar de verliezen ook. Tot slot bent u bij papiergoud nog steeds afhankelijk van andere partijen om de waarde te garanderen of uit te keren. Bij contractbreuk, bijvoorbeeld tijdens een financiële crisis, verdampt uw investering.

Mijnbouwaandelen

Mijnbouwaandelen zijn eigenlijk geen belegging in edelmetaal. Het gaat hier namelijk om de productie van edelmetaal, en niet de prijs ervan. De opbrengsten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan startende ondernemingen die hun gebied nog aan het ontginnen zijn, lokale politiek en brandstofprijzen. Het investeren in mijnbouwaandelen geeft dan ook erg uiteenlopende resultaten.

Minste risico’s

Beleggen in fysiek goud of zilver brengt de minste risico’s met zich mee. Na aankoop bezit u zelf het edelmetaal. De waarde ervan kunt u niet verliezen door het falen van een andere partij. Het beleggen in fysiek edelmetaal kost geld. Het opgraven, smelten, vervoeren en opslaan is duurder dan het printen van een vel papier. Toch kunt u deze kosten beter maken vóórdat anderen hun papiergoud willen omzetten in fysiek goud. De voorraden zijn namelijk niet onuitputtelijk.

 

Vandaag nog beleggen in fysiek edelmetaal

Bij AmsterdamGold krijgt u de hoogste kwaliteit edelmetaal en een betrouwbare, discrete en persoonlijke service. Leest u meer over onze Historie en Over AmsterdamGold.

Daarnaast kunt u uw edelmetaal geheel beveiligd en verzekerd opslaan bij onze dochteronderneming AmsterdamSafe. Met 100% allocatie. Uw edelmetaal ligt dus precies zo in de kluis, zoals u het heeft gekocht. En het is altijd voor u toegankelijk.

Bent u op zoek naar financiële onafhankelijkheid en een solide vermogen? We helpen u graag. U kunt ons bellen via +31 (0)20 658 95 55 of een e-mail sturen naar info@amsterdamgold.com.

 

Lees ook: Soorten edelmetaal of Btw-vrij

 

Ga naar de Shop


Actuele reviews

Een voorbeeld voor anderen

Keurig netjes, gastvrij, efficiënt en betrouwbaar. Top

dr

4 dagen geleden

Proces was duidelijk en eenvoudig

Proces was duidelijk en eenvoudig. Communicatie mbt bezorging effectief en precies zoals afgesproken.

Claske

4 dagen geleden

De webiste is heel overzichtelijk en…

De webiste is heel overzichtelijk en makkelijk. De omgang met de heren is ook heel fijn, zijn flexiebel en altijd op tijd!

Samar

2 weken geleden

Duidelijke afspraken

Duidelijke afspraken. Flexibel

Lieuwe

3 weken geleden

Snelle levering en alles keurig netjes…

Snelle levering en alles keurig netjes zoals besteld ontvangen. Graag tot een volgende keer

Cornelis

3 weken geleden

AmsterdamGold is een professioneel…

AmsterdamGold is een professioneel leverancier van edelmetalen. De klant kan geen betere service worden geboden dan door AmsterdamGold. Zeer aan te bevelen ! Willem

Willem

1 maand geleden

Goed vlot en duidelijk.

Goed vlot en duidelijk.

Eric

1 maand geleden

Verguld met de vlotte, vriendelijke service

Vlotte communicatie, goede website, strakke afspraken, vriendelijke en punctuele koeriers die ook goed communiceren. Hoed af. Al jaren een vertrouwd en vriendelijk adres.

Michael

1 maand geleden

De website is overzichtelijk en…

De website is overzichtelijk en duidelijk en vermeld de eerlijke prijzen, inkoop en verkoop. Medewerker Die me vandaag (en de vorige keer geholpen heeft) is erg aardig, representatief en behulpzaam. Op je telefoon de site bekijken en in-verkopen is wat lastig (klein)

Jelle

1 maand geleden

Handeling is makkelijk

Handeling is makkelijk

Jeannette - enschede, NL

1 maand geleden

ik vind de site erg overzichtelijk

ik vind de site erg overzichtelijk informatie is gemakkelijk te vinden uitleg en contactinfo goed telefonische info vriendelijk afspraken worden helemaal nagekomen

RN

1 maand geleden

Betrouwbare partner

Simpel, betrouwbaar, en als je belt krijg je gewoon zonder wachttijd een kundige medewerker aan de lijn.

Henk

1 maand geleden

Beoordeeld met 4.9 van de 5 gebaseerd op 2,063 reviews op
logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2024 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.